Prefrontale aanval

De spanning bouwt op en ik weet niet zeker of het goed gaat komen.

Nog 2 dagen tot mijn vertrek.

Nog maar 2 dagen en dan ben ik weer in de bergen met mijn vader. Doel van onze expeditie: Hohe Geige. Zo’n bergje van 3.000 m en maar één op ons BHAG-lijstje.

Dat is ALS alles goed gaat.

Nog maar 2 dagen en de spanning begint op te lopen.

Ik heb nog steeds niet ingepakt. Bij de vorige expedities lag al een week van tevoren alles klaar op een gekleurd stuk papier. Klaar om een perfecte flatlay foto te maken.

Nu … ik denk dat ik alles heb, klimbroek heb ik 2x aangedaan om te kijken of ie het nog doet. Schoenen zijn nog niet schoon … batterijen in het voorhoofdlampje moet ik nog vervangen.

Nog maar 2 dagen …

Vorige jaren vlogen we. Ik vanuit Nederland en mijn vader vanuit Polen. Een logistiek hoogstandje was het, maar het lukte elke keer om niet te lang op het vliegveld aldaar op elkaar te moeten wachten. Dit jaar door alle stakingen en problemen, niet alleen op Schiphol maar ook op Chopin, gaan we niet via de lucht. Ik ga met de trein en mijn vader met zijn auto.

Nog maar 2 dagen.

NS informeerde me vandaag over stakingen op de dag van mijn vertrek. Zucht, dit wou ik juist voor zijn. Nu kan ik er niks aan doen.

Nog 2 dagen en als alles meezit kan ik in de ochtend in Innsbruck uitstappen MET mijn bagage. Daar stap ik in de auto van mijn vader en gaan we nog ff door richting het zuiden. Richting de bergen.

Nog maar 2 dagen.

Al een hele week ben ik de weersvoorspelling aan het bekijken.

Dikke! K@#$a!

Regen. De hele week van onze expeditie. Regen en onweer. Een beetje regen zijn wij wel gewend. Op normale bergwandelpaden maakt het op ons geen indruk, al is het uitzicht wel minder. Maar Hohe Geige heeft een paar moeilijkere stukken met kettingen als zekering. Als DAT nat en glad is, gaat het ons niet lukken. Als het gaat onweren gaat het ons niet lukken, want we hebben maar 1 poging.

Hohe Geige is een flinke berg. Dat gaan we niet in een dag wagen. We gaan slapen in een Hütte onderweg om al vanaf wat hoogte te beginnen.

Maar wat denk je? We zijn niet de enigen en het kan best voorkomen dat we onze reservering in de Hütte niet kunnen uitbreiden.

Nog maar 2 dagen …

… en iig ga ik wat meer weten.

Nieuwegein, augustus 2022

Ook interessant om te lezen

Das Dach Tirols

Ik plof zonder enkele gêne op een steen en (vermoedelijk) Duitsers kijken me raar aan. Fuck! Dit was geen appeltje eitje maar ik ben er.

Read More