Lesje leren met Mijn Superkracht

Mijn Superkracht is een netwerk voor remedial teachers, logopedisten en kindercoaches. Samen bieden ze begeleiding aan kinderen en jongeren met problemen op school. Dit gebeurt in praktijken, op school of online.

Annemieke had al een tijdje het idee om een bedrijfsfilm te laten maken, maar telkens kwam er iets tussen. Toen zag ze mijn oproep op Platform de Trefpunt en the rest is history.

De vraag van Mijn Superkracht

  • Het is tijd om een bedrijfsfilm te maken over Mijn Superkracht. Zou jij dat voor mij willen doen?

Relevante links

Bezoek website

Bezoek LinkedIn-pagina

Projectdatum

maart 2023 – mei 2023

Geleverd

  • Bedrijfsfilm, volledig in lijn met de huidige visuele identiteit

Hoe we te werk gingen

Script! We moeten een script hebben, want de film duurt ongeveer 1 minuut. Kort en krachtig, we hebben geen tijd voor ehmmm, hmmm en yyyy in zo’n bedrijfsfilm.

Ik zag het nog niet helemaal voor me, maar ik ben begonnen met het schrijven van een script en het maken van een storyboard. Wat willen we vertellen en wat moeten we weglaten? Oh Muze, keuzes maken is soms echt verschrikkelijk.

Samen met Annemieke heb ik het definitieve script en storyboard gemaakt in een gedeelde werkomgeving. Ik was erg blij met haar vragen en opmerkingen. Zij kent haar bedrijf het beste en ik maak maar plaatjes 😉

En dan hebben we nog de CTA!

Wat moet dit worden? The love of knippen en plakken… een bedrijfsfilm maak je niet omdat het leuk is, alhoewel het zeker wel leuk is. Een bedrijfsfilm maak je om mensen tot actie aan te zetten.

Wat vind je ervan? Is het ons gelukt om een goede CTA te bedenken?

De bedrijfsfilm

And here it is!

Karolina heeft voor mijn bedrijf een video gemaakt. Vanaf het eerste contact was de klik er en wist Karolina uit mijn verhaal de kern van wat ik eigenlijk wilde zeggen te halen. Ze heeft dat vertaald naar een zeer professionele bedrijfsfilm die precies weergeeft waar mijn bedrijf voor mijn klanten om draait. De productie ervan voelde echt als een samenwerking, waarbij ik het bedrijf ken en Karolina de kennis over beeld en video meebracht. Gedurende het proces was er voldoende gelegenheid om feedback te geven en Karolina straalde uit mijn input en vragen ook echt op prijs te stellen. Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat en het proces ernaar toe en kan iedereen aanraden om met Karolina samen te werken.

Achter de schermen

“We hebben 2 keer per jaar een live dag en de volgende is over 2 weken in Utrecht.” Als dat geen goed teken is dan weet ik het ook niet, dacht ik.

Script was nog niet klaar maar ik wist dat we iets van die live dag natuurlijk moeten laten zien. Dus hoppa… met twee camera’s en statief op de fiets en filmen maar.

Op bepaald moment waren we zo ver en het was tijd voor de bolletjes. Het idee was om iedereen die meedoet een heel kort filmpje laten opnemen. Ja, ook een heel raar filmpje want… kuch, kuch iets vangen waar er niet is, zwaaien naar mensen die er niet zijn en praten tegen niemand…

Hele week kreeg ik dus zulke rare video’s om vervolgens een geheel ervan te maken.