Herinneringen met Letters van Lieke

“Het duurde ff, maar daar zijn we.”

Ik moet lachen want ja, het duurde echt ff we kennen elkaar al sinds september 2020, maar … zoals een mooie Poolse spreekwoord luidt: wat je uitstelt, rent niet weg.

De vraag van Letter van Lieke

  • Ik heb gave foto’s nodig voor op mijn website…
  • En ook voor die andere website.
  • En emoji’s graag, want ik ben actief op LinkedIn en handig in Canva.

Relevante links

Bezoek website

Bezoek website

Projectdatum

mei 2022 – november 2022

Geleverd

  • opvallende actiefoto’s
  • blikvanger voor het bedrijf 
  • emojifoto’s
  • opvallende visuele identiteit vertaling naar foto’s

Hoe we te werk gingen

Zoals ik zei, we kennen elkaar al wat langer, maar dit was dus de eerste keer dat ik foto’s voor Lieke mocht maken. Bellen, pinteresten en shotlist. What else?

Weet je wat echt gaaf is als je met een andere creatieveling aan het werk gaat? De ideeën worden er alleen maar beter van! En meer. Sommige hebben we geparkeerd “voor later” of voor Lieke om zelf in Canva te maken met emojifoto’s.

Maar af en toe moest ik ook lachen. Een van de ideeën was die met de trein. “Maar … dan moet iemand uit de trein komen, we moeten naar het station. Hoe gaan we het regelen?” Ah, Lieke, die trein “regel” ik toch, geen zorgen.

Het was wel een dingetje om zaken uit elkaar te houden. Want “Het Boek met Jouw Verhaal” ziet er anders uit dan “Letters van Lieke”, het “doet” ook iets anders. Het is wel gelukt om balans op de shotlist te houden. En ik heb maar 1 foto verkeerd ge-edit, wat ik pas zag toen ik klaar en supertevreden met mezelf was. Argh! For the love of everything surreal! Daar ging mijn middag.

Elementen voor de visuele identiteit van Letters van Lieke en Het boek met jouw verhaal

Lieke had al kleuren voor beide merken EN Huibrecht heeft al een ansichtkaart voor haar ontworpen voor Het Boek Met Jouw Verhaal.

We hebben bedacht om dat zo veel mogelijk consistent te houden. Voor Letters van Lieke had ik meer speling.

Een paar gave foto’s van deze opdracht

Visuals van Lieke

En dit zijn een paar visuals die Lieke zelf gemaakt heeft op basis van haar emojifoto’s. Gaaf, toch?

Achter de schermen

Het is vrijdag.

“Tot hoe laat heb je?”

“Ik moet om 14.00 uur de kinderen van school halen.”

“Ik ook.”

We beginnen. Lieke tovert koekjes en een grote pot thee tevoorschijn, maar… het is nog geen 11 uur … vanaf 11 uur mag ik koekjes voor ontbijt 😉 thee neem ik direct.

Het gaat vlot, dat ene bloesje vist ze uit de wasmand. Ze wisselt van kleding voor de tiende keer … we hebben tijd.

En dan komen we op de facepalm-emojifoto. On the slanted lens! Hoe ziet dat nou eruit?! Nee, dit is hoofdpijn, nee, dit is … ik weet niet WAT het is maar het is zeker geen facepalm. We parkeren hem ff en gaan door met andere foto’s. We hebben het ritme weer te pakken en dan nog een poging tot de facepalm. YEZ! Dit keer hebben we hem wel. Al was het maar de dertigste poging.