Hoe haal je meer meters uit je stem?

In het kort

Siema, mijn rebel. Podcasten is hot en booming. Eindelijk, zou ik kunnen zeggen want dit is echt geen nieuw iets. In mijn vorige leven, die mij door het hele land sleepte, zat ik dus al in 2010 naar podcasts te luisteren. Anyway… Recent ben ik zelf begonnen met een podcast. Als een experiment. Past het bij mij? Vind ik het leuk en nuttig voor mijn bedrijf… dit soort vragen. Wat ik vrij snel merkte is… mijn stem begint op bepaald moment te staken. Dat is iets waarmee ik echt nooit rekening moest houden, maar for the love of overenthusiastic high pitch, hoe haal je meer meters uit je stem?

Zelf weet ik 3x niks van stem als instrument dus ik dacht ik vraag het ff aan iemand die hiervan haar werk gemaakt heeft – Janine de Widt!

De gast van vandaag Janine de Widt

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/janinedewidt/

Website: http://werkendestemmen.nl/

Hierover hebben we het gehad

  • Het is efficiënter voor mij om de opnamesessies te bundelen. Alles in één keer opzetten en gaan met die banaan maar waarom kan ik niet gewoon 3 korte podcast afleveringen op te nemen zonder dat ik klink als een oude heks uit een Disneyfilm? 
  • Wat kan ik doen om per sessie meer meters uit mijn stem te halen?
  • Is stem te trainen? Met hardlopen, als je traint, wordt je beter. Vandaag kan je 100m hardlopen en over 3 maanden 5km. Werkt dit ook zo met de stem? Vandaag 3 afleveringen, over 3 maanden 30?
  • Wat kan je doen om je stem te trainen?
  • Wat moet je never-nooit, over mij dead body, als een pest vermijden?

Handige links en resources

e-boek: “de STEMGIDS” met praktische tips voor het optimaliseren van je stemgeluid!

https://laposta.nl/f/ssakpdr3area

Bonus materiaal

Karolina durft te vragen podcast is beschikbaar via