Après-ski zonder ski

Het is mijn derde bier en die Oostenrijkers nemen geen genoegen met 0,3 l. Nope, een bier is pas een bier als er een halve liter in je glas zit.

Nog maar een paar uur geleden was ik zwaar aan het werk. Bijna 1.000 m omhoog op maar 2,5 km afstand. Met een rugzak om in de hut 2 nachten te kunnen overnachten. Ja, minimaal 12 kg en hoogstwaarschijnlijk richting 14 kg.

Morgen gaan we de poging doen om Hohe Geige te beklimmen. Maar dat is pas morgen en nu …

Nu praten we over alles. Van de hak op de tak en weer terug. We hebben de tijd. We hebben alle tijd.

We zijn maar met ons tweeën: mijn vader en ik. Hoe lang zijn we nu aan het praten? 2 uur? 4 uur? Het is donker en die handvol mensen die in de hut overnachten zijn langzaam aan het verdwijnen uit de gezamenlijke ruimte.

Wij raken nog steeds niet uitgepraat, maar misschien wel een beetje moe. We nemen de verstandige beslissing om toch maar naar bed te gaan. Morgen is er weer een dag en we hebben om ontbijt gevraagd om 7 uur.

Als het gelukt is om hier te komen, what could go wrong?

Rüsselsheimer Hütte, augustus 2022

Ook interessant om te lezen

Das Dach Tirols

Ik plof zonder enkele gêne op een steen en (vermoedelijk) Duitsers kijken me raar aan. Fuck! Dit was geen appeltje eitje maar ik ben er.

Read More