Het is nu de zoveelste keer dat ik een sollicitatie procedure begeleid en de zoveelste keer is het hetzelfde.
Ik leg alle cv’s voor mij en niemand valt echt op. Ik scan motivatiebrief na motivatiebrief en niemand maakt een indruk. Zowel negatief als positief, maar niemand springt er echt uit. Het wordt dus weer hard werk om alle brieven zorgvuldig te lezen. Waarom moet ik zo hard gaan zoeken naar zaken die relevant zijn? Ik verzuip in datums, titels en lijsten van opleidingen die 15 jaar geleden gevolgd werden…

The best (wo)man for the job

Ik heb een specifieke job die gedaan moet worden. Daar kijk ik eerst naar: relevante werkervaring. Welke projecten en welke rollen? Zie ik relevante sleutelwoorden? Daarna lees ik de motivatiebrief, nu wat meer zorgvuldig, maar soms is het een echte uitdaging om uit de bla-bla iets relevants uit te vissen. Er is niet echt iets dat direct de juiste snaren raakt. Wat is nou jouw motivatie? Waarom wil je het project doen? Dat je tijd over hebt, is voor mij geen relevante motivatie. Na 3 brieven weet ik de eerste van de derde niet meer te onderscheiden en er liggen nog een aantal te gaan! Ik raak wat gefrustreerd.

CV – minder is meer

Ik hoef niet alles over jou te weten. 3 A4’s van een cv is onzin want alles wat relevant is, kan prima op 1 A4 passen. Niet elke werkervaring die je hebt, is even relevant. Denk je dat ik je loopbaan 20 jaar terug in alle details wil lezen? Geef mij iets wat makkelijk te scannen is, waar ik snel een beeld van je kan krijgen. Verwijs mij naar bronnen waar ik meer informatie kan vinden. Dat is toch niet erg. Maar wat als je een punt wil maken? wil je me misschien vragen. Wat als ik iets wil aantonen? vraag je je mogelijk af. En ik zeg: Maak je punt dan duidelijk en direct in je motivatiebrief! Dit moet echt geen speurtocht zijn naar je intenties. En vooral schrijf in een taal die niet uitsluitend feiten en jargon is.

Een mentale persona opbouwen

Het is zeer moeilijk om al die feiten over je zomaar in de lucht bij elkaar te houden. Ik wil een persoon waarbij ik al die mentale aantekeningen kan hangen. En heel vaak heb ik geen gezichten bij de naam. En als ik een foto al heb, dan is het of zo klein dat je amper kan zien wie erop staat of is het een foto die niet echt voor een professionele omgeving bedoeld was. Pfff! Vaak moet ik echt naar een naam zoeken op de cv. Dingen die relevant zijn, zijn gemengd met dingen die in de tweede instantie zouden kunnen spelen en dat nog met een rijke saus van onzin die er totaal niet toe doet. Je bent mijn tijd gewoon aan het verknoeien. I don’t know you, and I already don’t like you.

Maar hoe zou het beter kunnen dan?

Je foto is belangrijker dan je denkt

Mensen zoeken instinctief naar gezichten. We kunnen gezichten zelfs zien waar ze niet echt te vinden zijn (bijv. de maan). Dus als er een gezicht ergens staat, is dit wat we als eerste gaan zien – punt. Jouw foto moet dus al de eerste indruk van je geven. De foto moet niet te klein zijn maar en ook niet te groot want de real estate op je 1 A4 cv is duur. Formaat? Maakt niet uit zolang het in de algemene opmaak van je cv past. Wat voor foto zou het moeten zijn? Professionele omgeving of neutrale omgeving. Dus geen vakantie foto. Kleding? Net en niet afleidend van je ogen.

Je kan veel meer voorschriften vinden in deze post over voorbereiding voor een zakelijk portret.

cv hoeft geen lineaire structuur te hebben

Dit is hoe bijna alle cv’s opgebouwd zijn: werkervaring, daarna opleidingen, vaardigheden, cursussen etc. Alles even belangrijk en niks springt echt uit en in totaal kom je dus op 3 pagina’s. Maar stel dat je cv geen lineaire structuur zou hebben. Hoe zou het dan werken? Dus eerst ga ik je gezicht zien, ongeacht waar het op de pagina staat. Daarna ga ik zoeken – eerst naar de relevante dingen – je relevante werkervaring. Geef die sectie dus de meeste ruimte in je cv. Maak het het meest belangrijk door gebruik van kleur en tekstgrootte. Je opleidingen en cursussen, de talen die je spreekt, vrijwilligerswerk en je hobby’s zijn secundaire zaken. Geef ze weinig ruimte, maak de tekst wat kleiner of gebruik geen tekst maar icoontjes.

Je motivatiebrief is om je motivatie aan te geven

Open deur? Waarom moet ik dan zo vaak in de motivatiebrief gewoon de cv nog een keer lezen? De motivatiebrief is juist om die cv-feiten een menselijk stem te geven. Hier is ruimte om je punt duidelijk en concreet te maken. Maak er gebruik van. Vertel me waarom je voor mijn organisatie wil werken. Wat is je drive en hoe denk je die voor mij in te zetten?

Zou ik gefrustreerd raken als ik jouw cv zou zien? Of misschien ben je het met mij totaal oneens. Laat het weten in de comments!