Hij belde: Als je mooie foto’s wilt maken, moet je nú aan de Lek zijn. En gelijk had ie!

“Nú” heb ik helaas niet kunnen halen, maar “straks” was ook mooi.

DSC04406-pp-web DSC04409-pp-web DSC04411-pp-web DSC04416-pp-web DSC04415-pp-web DSC04419-pp-web DSC04418-pp-web

Op deze GoogleMaps-kaart komen straks meerdere locaties voor landschapsfotografie.

Wat heb ik geleerd van deze run-and-shoot actie?

  1. Het is fijn om je omgeving te kennen. Ik wist direct waar ik moet zijn om iets moois te fotograferen.
  2. Je hebt echt weinig tijd. Het duurde misschien 15 minuten. Dan heb je echt geen tijd om nog een juiste locatie uit te zoeken.
  3. Groothoeklens was niet de juiste oplossing. Dus think on your feet. Ik stond op een dijk best ver weg van het pondje… ver weg van alles. Bij mijn groothoeklens kreek ik veel te veel voorgrond of lucht. Ik heb van lens gewisseld. Alle foto’s zijn gemaakt met meer dan 50mm wat op mijn cropped sensor zich vertaalt naar 75mm. Sommige van de foto’s zelfs met 123 mm.
  4. Ik heb tegen de zon in geschoten en pas later heb ik de flairs gezien. Ik probeerde het nog te herstellen, door bewust ermee om te gaan bij nieuwe foto’s maar het was niet echt te voorkomen.
  5. Thuis heb ik de foto’s op mijn laptop geopend en… @#$%@#$% Mijn lens was vies! Op alle foto’s zijn kleine frubbeltjes te zien 🙁 Tuurlijk kan ik het in post aanpassen en corrigeren maar dit duurt taken lang. i.p.v 30 sec tijd te nemen om mijn lens schoon te maken, ga ik nu 30 minuten foto’s putsen. Of eigenlijk ga ik het helemaal niet doen 🙁 Jammer. Maar sommige dingen moet ik blijkbaar the hard way leren.