Deze avond heeft mij helemaal tot mijn kindertijd gebracht.

Ik ben op bezoek bij mijn ouders in Polen. Het is geen lang bezoek want ik blijf maar 1,5 dag. Het is zeer bijzonder want ik ben er zonder mijn gezin. Mijn ouders en ik… net toen ik 6 was en mijn broer was er nog niet. We praten en lachen. We wandelen veel in een bos waar ik voorheen ook als een kind speelde. Ik maak foto’s. Echt veel foto’s. Voornamelijk van bloemen in het bos en op een wei.

Na een uitputtend dag gaat de zon bijna onder… Zullen we gaan om nog dit op te nemen? Vraag ik aan mijn ouders die nu meer zin hebben in koude wijn en BBQ. Nee – zegt mijn vader – dit wordt geen mooi zonsondergang. Niet genoeg volken.

Maar we gaan toch…

En we blijven tot de zon helemaal ondergaat.

Dit is al 19de conceptfoto in mijn 52 weken project.

DSC08038-pp-web

Inspiratie

Dit was een van die “trigger happy” sessies. We stopten bij een plek waar veel ruimte was… ruimte tot bijna de horizon en een veldje vol met granen. Gaaf! Dacht ik en zo was het ook. Mijn ouders wonden tussen 2 kleine velden in en mijn kindertijd rook naar graan en stof van die velden. Als ik naar deze foto kijk, moet ik direct daaraan denken.

Er was geen bijzondere aanleiding om het zo te maken, maar nu kan ik weer mijn kindertijd bijna ruiken als ik naar die foto kijk.

Hoe heb ik het gedaan?

lens: 200mm, diafragma: 4.5 om de scherpte diepte zo klein mogelijk te maken.

Wat heb ik geleerd van deze sessie?

  1. Het is niet voldoende om je lens 1 keer schoon te maken 🙁 aan de einde was de lens behoorlijk vies geworden.
  2. Zelfs met richtlijnen is het niet makkelijk om een foto te maken niet met je eigen camera. Deze foto heb ik zelf gemaakt. Hij is zoals ik het bedoelde… maar tijdens deze korte sessie heb ik de camera aan mijn moeder gegeven. De instellingen waren al gezet en ik vertelde wat ik wilde doen… helaas wilde de camera blijkbaar met mijn moeder niet helemaal samenwerken 🙁
  3. Spontane acties geven veel energie. Die dag heb ik meer 15km gelopen en toch had ik nog energie om weer de camera uit mijn tas te halen en te gaan fotograferen!

Leuk? Interessant? Lelijk? Laat het weten in de comments. Volg mij op Twitter en Instagram om de nieuwe foto’s niet te missen. Op mijn Instagram staan ook dagelijks nieuwe foto’s!