Als de zon door de najaarsbladen schijnt, is dat een echt mooi beeld.

Het was hier stil voor een paar weken en dat komt door dat mijn Sony alfa35 is kapot. Ondanks vele pogingen om het te resetten en dus een nieuwe leven erin te blazen, is het niet gelukt om enkele reactie van mijn camera te krijgen. TOD: ergens tijdens de 2de dag van de GIS conferentie. Jammer.

Tussendoor heb ik een andere camera mogen lenen en het weer was ook oooo zo geschikt om te schieten! Vandaag maar 3 foto’s van de mooie nog steeds groene najaarsbladen waarheen de zon schijnt!

natuur najaar limburg3 natuur najaar limburg natuur najaar limburg2

De foto’s zijn opgenomen met Panasonic Lumix FZ45 met een Leica 1:2.8 – 5.2/4.5 – 108 mm lens.

Wat heb ik geleerd?

Dit is de grootse lens waarmee ik heb ooit gefotografeerd – zo 108 mm. Dus het was even wennen dat ik op een groter afstand van de subject moest staan. Deze camera/lens kan scherpstellen soms op minimum 2 meter afstand.

Verder, was ik vooral bezig met de bediening en wennen aan de nieuwe knoppen. Ik zie nu in de foto’s dat de bokeh niet zo schoon is. Er is wat ruis aanwezig. Misschien te hoge ISO.

Ik had geen statief bij me en met zulke grote zoom is het soms moeilijk om de subject in de kader te volgen en scherpe foto’s te krijgen. Volgende keer neem ik een statief mee.