Niemand is altijd in top vorm. Soms heb je die momenten dat er een nieuwe niveau is bereikt in je leven.

Je ontwikkeling verloop nooit in een rechte linie. Het gaat altijd met stappen die soms zeer goed zichtbaar zijn. Je kan bijna een lijn trekken die ene etappe van de andere afscheidt.

Inspiratie

Het idee van multiplicity vind ik nog steeds leuk en ik heb maar 1 model tot mijn beschikking 😉

Best toevallig moest ik mijn haar verven en toen dacht ik aan dit concept. Hoe gaaf zou het zijn om before en after foto’s te maken met een stap ertussen.

Hoe heb ik dit gedaan?

staging-thbn-680

Mijn setup

Dit was wat makkelijker qua verlichting dan mijn eerste zelfportret binnen 52 weken project. Hier had ik geen specifieke eisen voor het licht. De lamp in onze woonkamer deed het goed genoeg.

Ook dit keer stond de camera op een statief maar helemaal aan de andere kant van het huis.

IMG_0766

Waarom was de camera zo ver weg? Ik kon de camera niet recht voor de bank zetten. Je zou het in de raam zien. Dat betekent dat ik onder een hoek moest schieten en om aan de juiste hoek te komen zonder te veel van de omgeving/achtergrond te laten zien heb ik een 55 mm lens gebruikt.

Camera instellingen

Diafragm: 5

Sluitertijd: 0.8 sec

ISO: 200

Geen flash.

Het proces

Ik heb mijn Sony Alfa 6000 gekoppeld aan mijn Samsung via een Remote Control App van Sony. Ik hoefde dus niet heen een weer te lopen. Ik zat op de bank met mijn Samsung en in maakte foto’s! 😀

Eerst heb ik een aantal foto’s aan de linker kant van de bank gemaakt. Daarna ging ik mijn haar verven en toen ik 30 minuten moest wachten, heb ik de midden foto’s gemaakt. Na afspoelen en wat drogen… heb ik een aantal foto’s aan de rechter kant van de bank gemaakt.

Van vorige keer wist ik dat het interessanter is als de “modellen” met elkaar wat interactie zullen hebben. Ik heb een aantal mogelijkheden geprobeerd die met elkaar goed zouden gaan. Maar natuurlijk alles valt of staat in de postproductie.

Nabewerking

Ik heb 3 foto’s gekozen die leken het beste met elkaar te gaan. Alles heb ik in mijn GIMP ingeladen.

staging 1staging2staging 3

Met behulp van Layer Masks die ik plaatselijk verwijdere van elke foto, kon ik wel steeds de nieuwe gedeelte van de onderliggende foto’s laten zien. Zoals je het ziet was onze kat – Tosia – ook aanwezig maar she didn’t make the cut.

 

 

Wat heb ik geleerd?

Dit keer niet niet zo veel. Het was gewoon leuk om te doen.

Nadat alles al klaar was en plaat gemaakt… heb ik 2 fouten in nabewerking gevonden… zucht. Kan je ze vinden?

Leuk? Interessant? Lelijk? Laat het weten in de comments.