Er is niks mee af en toe een beetje treurig te zijn. Als het maar niet zo door blijft…

Kan verdriet mooi zijn? Ik denk van wel.

Dit is al 25de conceptfoto in mijn 52 weken project.

conceptfotografie 52wekenproject bloemen 2 web

Inspiratie

Toen ik de foto maakte was ik niet verdrietig. Toen ik het bewerkte ook niet… maar het paste gewoon om ook zo’n pose uit te proberen. Mooi van buiten maar ongelukkig van binnen is iets wat tegenwoordig vaak voorkomt dus waarom niet op een foto…

Hoe heb ik het gedaan?

Een paar weken terug heb ik de eerste foto van deze sessie gepubliceerd. Het zelfde opzet qua licht en make up en kleding en die bloemenstuk natuurlijk. Ik was verschillende posen aan het uitproberen wat zou er leuk eruit zien. Dit was er een van. In SOOC ziet het best gewoontjes uit en heeft een rare crop… maar ik zag er wel mogelijkheden en ik ging aan de slag met mijn Lightroom. Een nauwer crop, color vibrance helemaal naar beneden getrokken en clarity flink om hoog gegooid. En ja, hme, hme… de ogen juist extra kleur gegeven. Ja, het is een serieus en dramatisch beeld geworden.

conceptfotografie 52wekenproject bloemen 2 web sooc

Wat heb ik geleerd?

  1. Lightroom rules! Ik ben natuurlijk ook mijn gezin aan het fotograferen en ik heb zo veel korrelige en gewoon slechte foto’s van belangrijke events in ons leven met Lightroom kunnen reden. Echt geweldig.
  2. De opzet, belichting en props zijn belangrijk. De model en pose zijn belangrijk. Maar nabewerking is zeker even zo belangrijk voor een indrukwekkend effect.
  3. Als je al een leuke prop maakt, en je omtuig je tuin tot een tijdelijke studio neem veel foto’s maar ook foto’s van verschillende contexten. Er komen nog een paar van deze sessie.

Leuk? Interessant? Lelijk? Laat het weten in de comments. Volg mij op Twitter en Instagram om de nieuwe foto’s niet te missen. Op mijn Instagram staan ook dagelijks nieuwe foto’s!