Soms is het Roodkapje best eng.

Vroeg je je ooit af hoe dat verhaaltje een andere wending zou kunnen krijgen? Stel dat het niet de Boze wolf op het Roodkapje jaagt maar het Roodkapje op de Boze wolf…

Dit is al de 4de zelf portret in mijn 52 weken project.

Inspiratie

Al een tijdje wilde ik zo’n edit doen. Op internet heb ik wat leuke dingen gezien hoe eng kan je je foto ermee maken. Chills I tell you! En eindelijk deed zich er een perfecte gelegenheid voor – mist. Overdag dikke mist. Ik pakte mijn camera een rode Ikea gordijn en ik rende naar de park. Je weet nooit wanneer die mist weg gaat…

Hoe heb ik het gedaan?

DSC03364-pp-web

Mijn set up

Camera (Sony a6000) op goedkoopste statief (hama), bediening op afstand via mijn Samsung Galaxy en Remote Control app van Sony.

Camera instellingen

Diafragma: 5.6

Sluitertijd: 1/15 s

ISO: 200

Het proces

2 foto’s opgenomen. 1) zonder mijn daarbij en 2) mij met de gordijn.

proces

Nabewerking

Foto 2 heb ik boven foto 1 in mijn GIMP ingelezen. Op foto 2 heb ik een layer mask aangemaakt en vervolgens mijn benen weggeputsd.

Ik heb de layer mask toegepst, lagen samengevoegd en de contrast ietsjes verhoogd.

Wat heb ik geleerd?

  1. Tijdens deze shoot heb ik nog meer foto’s gemaakt. Veel foto’s heb ik “verloren” omdat de autofocus verkeerd heeft ingeschat waar ik ben. Gelukkig ging het bij deze foto’s in 1 keer goed. Ik had prima met wat kleiner diafragma kunnen schieten. Dan zouden de fouten van autofocus niet zo opvallend zijn.
  2. Schieten alleen is best bewerkelijk en resultaten zijn onzeker…

Leuk? Interessant? Lelijk? Laat het weten in de comments. Volg mij op Twitter en Instagram om de nieuwe foto’s niet te missen.