Deze foto’s zijn opgenomen een paar weken geleden als nog niet alle bladen op de grond lagen.

Een paar keer in het jaar zijn we in Limburg. Je rijdt maar 1,5 uur en de landschap is direct anders. Heuvels! Dat is een mooie verandering naar de vlaktes van midden Nederland.

Ook dit keer zijn we naar een bos gegaan – het Danikrebos.

najaar Limburg bos 11 najaar Limburg bos 1 najaar Limburg bos 2 najaar Limburg bos 3 najaar Limburg bos 4 najaar Limburg bos 5 najaar Limburg bos 6 najaar Limburg bos 7 najaar Limburg bos 8 najaar Limburg bos 9 najaar Limburg bos 10

Dit is direct een testdrive voor mij nieuwe camera met 2 nieuwe lenzen. Deze foto’s zijn gemaakt met Sony Alfa 6000 met Sony NEX 16-50mm f/3.5-5.6 PZ OSS objectief of Sony NEX 55-210mm f/4.5-6.3 OSS objectief.

Wat heb ik geleerd over fotograferen van najaar in het bos?

Ergens heb ik een tip gelezen om najaarsbladen met wit-balans op “bewolkt” te schieten. Natuurlijk wilde ik het direct uitproberen, maar resultaat is niet zo boeiend. Maar het was ook behoorlijk bewolkt om te beginnen dus mogelijk waren de omstandigheden gewoon niet optimaal.

Hier kwam mijn nieuwe kennis over compositie mooi te pas. Je kan (hoop ik) deze foto’s met je ogen ontdekken. Een van het meest belangrijke zaak bij compositie is dat je ogen geleidt worden en dat de fotograaf die richting bepaalt. Hiervoor zijn bijv. lijnen (paden, hekken etc) heel nuttig. In Danikerbos was er genoeg mogelijkheden om dit te doen.

Verder is mijn nieuwe Sony A6000 een goede keuze geweest. De zoeker is haarscherp!