Ken je die wezens die in het groen wonen?

Oude mythologieën kennen vaak wezens die in de bossen wonen. Diep waar niemand ze kan vinden. In de moderne cultuur noemen we ze feeën en meestal hebben ze nog vlindervleugels.

Dit is al 16de conceptfoto in mijn 52 weken project.

DSC07391-web

Inspiratie

Ik ben bijna in het bos opgegroeid. Vlakbij waar mijn ouders nog steeds wonen, was er een bos. Geen grote en donkere oerbos maar genoeg om kinderlijke fantasie af en toe los te laten gaan. Een bos is voor mij altijd een speciale plek geweest en toen ik in aanraking kwam met fantasy boeken en films… kreeg het nog extra betekenis en magie.

En ik heb een hele gave “fake” wimpers gekocht… 😉

Hoe heb ik het gedaan?

Schaduw van de avondlicht en zilver reflectiescherm parallel aan de groene wand achter mij.

70mm lens, diafragma 4.5.

Wat heb ik geleerd?

Zelfs in onze kleine en rommelige tuin is het dus mogelijk om foto’s te maken 🙂 daar ben ik blij om. En ik ga de tuin toch wat anders in richten, zo heb ik straks ook buiten een goede locatie om te fotograferen!

Een grote reflectiescherm is superhandig voor buiten portretten. Helaas het heeft ook een stevige statief nodig. Dit keer heb ik het moeten doen met tuinmeubels. Werkt ook maar het geeft niet zo veel flexibiliteit.

Het wordt steeds moeilijker om alleen te fotograferen 🙁

Leuk? Interessant? Lelijk? Laat het weten in de comments. Volg mij op Twitter en Instagram om de nieuwe foto’s niet te missen. Op mijn Instagram staan ook dagelijks nieuwe foto’s!