Een boomgaard vol in bloei dat geeft hoop voor de toekomst.

De kinderen liggen net op bed en het is nog licht. Ik spring op mijn fiets. Wanneer ben je terug? Vraagt hij… Ik heb mijn statief mee dus, weet ik niet.

Ik fiets naar een boomgaard hier dichtbij. Ja! Het staat in bloei en ik kan het vanaf de weg gewoon op. Ik raak niks aan. Ik zet mijn statief op en begin met de sessie.

Dit is al 15de conceptfoto in mijn 52 weken project.

DSC07133-pp-web

Inspiratie

Dit was geen een foto maar een hele Instagram account van Agnieszka Lorek. Bekijk het zelf want het is iets echt gaafs om naar te kijken.

Hoe heb ik het gedaan?

Statief, remote via mijn telefoon. Grote diafragma en nog lange brandpunt en natuurlijk camera lang de bomenrijen voor extreme bokeh 🙂

Al thuis met GIMP heb ik een nieuwe nabewerking idee gevonden. Kopieer je laag en blur de kopie. Hier heb ik 10px Gaussian Blur toegepast. Daarna zet de kopie in Mode: overlay.

Wat heb ik geleerd?

  1. Het is toch waar wat ze zeggen over het gouden uurtje. Dit was het niet helemaal en ik heb toch een beetje warmte daar ingefits maar de SOOC was “warmer” dan normaal.
  2. Mijn autofocus liet mij op een paar foto’s in steek, bijv. toen ik meer tussen de bladen stond ging het niet helemaal goed.

Leuk? Interessant? Lelijk? Laat het weten in de comments. Volg mij op Twitter en Instagram om de nieuwe foto’s niet te missen. Op mijn Instagram staan ook dagelijks nieuwe foto’s!