Misschien heb je ze gezien? De Hema smartphone lenzen. Gaaf! Ze kosten 5 EURO maar zijn ze het waard?

Ja, je krijgt veel voor je 5 EURO.

Toevallig, een paar weken geleden heb ik naar smartphone lenzen gekeken. Goedkoopste die ik zag? Ergens vanaf 50 euro. Dan ga je 2x nadenken of het echt nodig is… maar 5 EURO? Nee, dat pak ik direct.

In de verpakking zitten: een macro lens, een fish eye lens en groothoek lens. Er zijn in feite 2 lenzen want macro en groothoek zijn samengeschruwd.

Vandaag een paar testjes met een macro lens.

hema smartphonelens macro1 hema smartphonelens macro2 hema smartphonelens macro3 hema smartphonelens macro4 hema smartphonelens macro5 hema smartphonelens macro6Ik vind dit best oke als je alles meeneemt. En herinner je het nog 5 EURO kost dit…

Ze passen op elke smartphone want je moet eerst een magnetische ring op je mobieltje opplakken. Je hebt ook direct een verbeter punt, hier… die ringen zitten niet zo goed. Magneet zit wel goed vast maar het lijm niet echt.

Verder dit zijn echt alleen lenzen, niks fancy. Diafragma en hele “logica” komt van je smartphone dus soms is het moeilijk om een scherpe beeld te krijgen. De macro’s heb ik gemaakt zonder statief maar wel met steun voor mijn hand. Je ziet dus direct dat je een statief nodig zal hebben…

Deze foto’s zijn gemaakt met Samsung Galaxy S4 en Hema Macro lens voor Smartphones.