Een beetje witte magie voor alledaagse zaken.

Een heks dat is een hele interessante begrip. Aan ene kant die enge heks uit sprookjes, altijd kwaad en altijd lelijk. Aan de andere kant een heks is een vrouw die veel contact heeft met natuur en van natuur haar kracht neemt. En je hebt natuurlijk nog Terry Prattchet’s heksen :).

In het Pools een heks (wiedzma) heeft iets te maken met kennis.

Bij heksen horen toverdrankjes, kaarsen en kisten. Ook toverboeken en de toekomst voorspellen…

Dit is al 14de conceptfoto in mijn 52 weken project.

DSC07065-pp-web

Inspiratie

Ik heb iets met heksen en magiërs. Een idee dat je realiteit kan buigen tot je eigen wil, lijkt me heel aantrekkijk. Dus dit thema zal nog vaker hier voorkomen. Op Pinterest heb ik een hele board met wat inspiratie rond heksen en hekserij.

Volg het bord Fotoinspiratie: Witch / woodwitch van Karolina op Pinterest.

en rond magie

Volg het bord Fotoinspiratie: Magie van Karolina op Pinterest.

Deze foto is ontstaan na een bezoek bij Action. Ze hebben daar mooie glazen flessen die perfect bij een heks passen. Al langer wilde ik ook iets meer met stil leven doen, dus there you go!

Hoe heb ik het gedaan?

Dit is een samenstelling van 2 foto’s. De concrete instellingen en set up weet ik helaas niet meer. Op ene foto waren de kerstlichtjes veel mooier dan op de andere, maar dan kon je de details op de kaars niet zien. Dat had te maken met sluitertijd.

Wat heb ik geleerd?

  1. Voor ik deze foto(s) maakte heb ik veel dingen uitgeprobeerd. De compositie, sterkte van mijn flash, ambient licht. Het duurde meer dan 1,5 voor ik het had maar voor mijn gevoel, weet ik steeds beter wat welke effect heeft op de foto. Dat is goed 🙂
  2. Ik moet een manier vinden om mijn stappen te documenteren, anders weet ik niet meer wat ik alle maal uitgeprobeerd heb.