Ik heb een off-camera flits en veel pruiken!

Met een kleine vertraging… want het viel niet mee om een off-camera flits te beheersen maar beter laat dan nooit. Dit is al 11de conceptfoto in mijn 52 weken project.

DSC04862-pp-web

Inspiratie

Vandaag zonder een speciale inspiratie. Ik heb een aantal pruiken gekocht, en make-up, en schmink, en… Straks kan ik een kleine carnavalswinkel open ;). Dit is allemaal handig als prop’s en verkleedstukken voor fotografie. Dit is een kleine voorproefje van wat ik straks kan doen met al dat spul!

Hoe heb ik het gedaan?

I’ve geared up!

Ja, ik heb een aantal nieuwe fotospeelgoed gekocht, behalve die carnavalswinkel. Ik heb een achtergrond (5-in-1), een statief hiervoor (lampstatief en reflectiescherm houder) en het meest belangrijke een off-camera flitser! Na uren lang reviews lezen en opties vergelijken, heb ik gekozen voor een hele goedkope (in fotografie termen) Viltrox JY-680A LCD flitser. Het kan veel dingen niet, maar het heeft 2 grote voordelen:

  1. ik kan het van mijn camera ontkoppelen en ergens anders neerzetten.
  2. hij werkt met alle merken.

Light setup

lighting-diagram-1458157111

Deze diagram is gemaakt met Online Lighting Diagram Creator by QHphotography.com.

Wat je hier dus ziet is:

  1. een zwart achtergrond
  2. ik zit vrij dichtbij de achtergrond
  3. mijn flits 90 graden van mij
  4. camera tegenover mij

Mijn Viltrox JY-680A LCD flitser kan veel dingen niet. Het is handmatig maar kan wel werken in optical slave-mode. Dus op mijn camera heb ik ook de flits gebruikt om de key light te af te laten gaan. De flitser op mijn camera wilde ik echt niet op mijn foto zien, dus hij was zo zacht mogelijk ingesteld.

Daarna was het ook nog even puzzelen met de sterkte van mijn Viltrox JY-680A LCD flitser. Eerste foto’s die ik heb gemaakt waren te light op mijn houd, dus ik heb de sterkte van de flits wat omlaag gedaan.

Ik heb (nog) geen softbox of paraplu’s dus er zat niks op mijn flits.

Wat heb ik geleerd?

  1. Mijn Viltrox JY-680A LCD flitser is een handmatige flits dus als hij los van de camera staat, moet ik de instellingen echt zelf bepalen. Dat is heel goed om te leren.
  2. Voor ene of andere reden is er een sync probleem bij 1/1 en 1/2 sterkte van de flits. Bij 1/4 sterkte is er geen probleem de de flits gaat af op de juiste moment.
  3. Optical slave modus heeft zijn beperkingen (dah!) maar voor nu is het ruim voldoende voor mij.

Leuk? Interessant? Lelijk? Laat het weten in de comments. Volg mij op Twitter en Instagram om de nieuwe foto’s niet te missen.