Ik ben YouTube aan het binge kijken. Tutorials, How-to’s en wat dan nog… en ik weet steeds meer wat ik mooi vind en waar wil ik heen met mijn fotografie… het heet dus conceptfotografie.

Een moeilijke woorden voor iets… niet zo eenvoudig. Conceptfotografie gaat om overbrengen van een bepaald idee… concept (duh!). Je kan het combineren met zeer geavanceerde image bewerking om het concept nog duidelijker te maken. Dit is wat je waak in advertenties ziet – water ipv haar op iemands hoofd etc. Dit dus… het gaat dus niet om de realiteit vastleggen maar een bepaald eindresultaat te creëren.

En daarbij wil ik ook een uitdaging voor mezelf maken… 52 weken project. Elke week 1 foto. Het wordt bijna zeker 52 weken van zelfportret. Niet omdat ik zo hou om naar mezelf te kijken maar om toch een model te hebben.

Eerste foto al vandaag en de rest vanaf 2016!

Distracted

distracted-small

Heb je ook soms het idee dat ondank al die technologie is onze leven helemaal niet makkelijker geworden? We communiceren maar we praten met elkaar veel minder. We kijken naar elkaar maar we zien elkaar weinig. Alles moet veel sneller dan wat we aan kunnen en dit heeft zijn tol – soms klein maar soms ook groot.

Inspiratie

Ik was een functie van mijn camera aan het uitproberen – remote control heet het. Je kan dus Sony A6000 via een app met je smartphone verbinden, en je smartphone wordt een afstand bediening van je camera. Je kijkt op je smartphone via de lens van je camera. Best handig want zo weet je of alles goed in de kader past en je kan dingen aanpassen bij zelfportret. En best gek ook want mijn eerste reactie om de kader aan te passen was mijn smartphone te bewegen en niet mijn camera.

Maar terug naar de inspiratie…

En toen zag ik mezelf (op mijn smartphone) aan mijn smartphone te staren. Leuk! Dan moest ik direct denken aan hoe vaak ik met die ding in mijn hand zit, uiteindelijk iets anders te doen

Techniek

Deze foto’s zijn gemaakt met Sony Alfa 6000 met Sony NEX 16-50mm f/3.5-5.6 PZ OSS objectief.

Setup

  1. Alleen natuurlijk licht.
  2. Statief.